Sjöfartsutbildningar
Här hittar du våra utbildningar inom sjöfart.
Innehållsförteckning
De tjänster MariTerm AB kan erbjuda hittar du här.
Våra sjöfartsutbildningar
ISPS – SSO/CSO/PFSO
Målet med kursen är att ge grundläggande kunskaper enligt ISPS-koden för den skyddsansvarige ombord (SSO), på rederiet (CSO) samt i hamnen (PFSO) för att kunna medverka i och leda skyddsarbetet. Kursen är uppbyggd enligt IMO’s Model Course 3.19.
Utökad PFSO med praktiskt hamnskydd
Den konventionella grundutbildningen för PFSO är baserad på IMO’s Model Course 3.21 och Transportstyrelsens föreskrift och behandlar mestadels den författning som ingår i ämnet. Utbildningen kan därför kännas teoretisk och de hamnansvariga som går kursen kan uppleva att kunskaperna är svåra att applicera i det dagliga arbetet.
CCM – Crowd and Crisis Management – Krishantering
Utbildning för ombordanställda; befälhavare, överstyrmän, tekniska chefer, förste fartygsingenjör och annan personal med ett direkt ansvar för fartygspassagerare i nödsituationer. Kursen beskriver vilka reaktioner och utmaningar ombordanställda kan möta från passagerare i en nödsituation och vilka resurser de har till hands.
BRM – Bridge Resource Management
Bridge Resource Management möter ett ständigt ökande intresse hos allt fler fartygsoperatörer. Förklaringen är till stor del att flera stora kryssningsoperatörer vittnar om en klart vikande trend gällande navigationsincidenter efter att BRM implementerats. Även ökade krav från oljebolagen har gjort att efterfrågan ökat.
ISM - Internauditering med risk och orsaksanalys
Utbildning för personal på rederier och ombord på fartyg i tolkning av ISM-koden; hur fallgropar ska undvikas, hur koden ska utnyttjas och hur myndigheternas auditering av koden ska ge en säker drift .
Lastsäkring för sjöbefäl och inspektörer
Kursen vänder sig i första hand till ansvarigt fartygsbefäl i alla fartygstyper där lastsäkring förekommer. Kursen vänder sig även till Transportstyrelsens inspektörer, landanställd rederipersonal, tillverkare och leverantörer av surrningsutrustning och lastbärare, besiktningsmän och försäkringstjänstemän.
Shiphandling
Fartygsmanövrering (Shiphandling) är en del av Bridge Resource Management-kursen, men den hålls även separat och uppfyller kraven i STCW-koden inklusive Manila-tilläggen del A-II/2 (Manoeuvre and handle a ship in all conditions) och OCIMF SIRE-programmet kapitel 3.6.
Kontakt
Skicka ett meddelande
Kontaktuppgifter
Kontaktperson
Sven Sökjer-Petersen
Telefonnummer
E-postadress
Adress
MariTerm AB
Sporthallsvägen 2A
263 35 Höganäs